Priser på trelast

Falt med 42 prosent

Etter lang tids prisoppgang på trelast, har endelig prisen falt tilbake på nivået før pandemien. Men ikke alle ser disse resultatene.

ER PRISENE PÅ VEI NED, ELLER? Selv om markedsundersøkelsen tilsier at prisene er på vei nedover, er det ikke alle som har kjent på denne prisnedgangen enda. Foto: Celina Stamper
ER PRISENE PÅ VEI NED, ELLER? Selv om markedsundersøkelsen tilsier at prisene er på vei nedover, er det ikke alle som har kjent på denne prisnedgangen enda. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SANDEFJORD (DinSide): Ifølge en undersøkelse fra Treindustrien har prisen på trelast ut fra produsentene falt 42 prosent fra desember 2021 til desember 2022.

Det vil si at prisene visstnok skal være tilbake på nivået det var før coronapandemien.

- Prisene på trelast var i pandemien på et historisk høyt nivå. Nå er prisene tilbake på nivået vi hadde før pandemien, sier administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad på deres hjemmesider.

De forklarer at markedsundersøkelsen ble utført med utgangspunkt i en konstruksjonspakke på til sammen 15-20 m³ trelast til en enebolig på 160 m² med terrasse og garasje.

Denne undersøkelsen viste at det i desember 2021 kostet 117 000 kroner med moms for en slik materialpakke. Prisen i desember 2022 var nede i 68 000 kroner med moms for en slik materialpakke med trelast fra produsent.

- Prisene ut fra produsent har sunket kraftig. Trelast er en viktig byggevare, når prisene reduseres vil prosjekter lettere kunne gjennomføres som planlagt, sier Finstad i saken.

Billigere igjen

- Ja, nå er det billig å bygge igjen! Vi i Byggmax har satt ned prisene på trevirke i alle våre butikker, forteller Niklas Hamberg i Byggmax.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer