Spare penger på mat

Familie på fem bruker 5000 kroner på mat i måneden

Hvordan er det mulig? Sjekk rådene fra familien Grønseth.

MATSMART: Kjersti Grønseth, hennes mann og tre barn bruker kun 5000 kroner på mat i måneden. De synes først og fremst at det er motiverende å spare, ikke vanskelig. Foto: privat.
MATSMART: Kjersti Grønseth, hennes mann og tre barn bruker kun 5000 kroner på mat i måneden. De synes først og fremst at det er motiverende å spare, ikke vanskelig. Foto: privat. Vis mer
Publisert

- Grensen på 5000 kroner ble egentlig til av seg selv. Vi satte oss mål om å holde matbudsjettet lavt, både for lommeboka og miljøets del, og det har vært motiverende å se at med enkle grep, så får vi det til, sier Kjersti Grønseth (35) til Dinside.no.

Hun og mannen Paul (34) bor på Simensbråten i Oslo med barna Iver (5), Live (3) og Even (8 mnd.), og tro det eller ei: Denne familien på fem bruker kun 5000 kroner på mat i måneden.

Grønseth er siviløkonom, jobber som ledelsesrådgiver og blogger om privatøkonomi på forbrukerfrue.no. Paul eier bakeriet Daglig Brød og er lærer og musiker. Pengebruk og mat er dermed en naturlig kobling mellom yrkene til paret.

Dinside har bedt Grønseth dele sin suksessoppskrift på hvordan hun klarer å holde kostnadene på matinnkjøp såpass lave. Les videre og få svaret.

1. Få oversikt

Det første Grønseth gjør når kjøle- og kjøkkenskapene skal fylles til ei ny uke, er å sjekke hva hun allerede har fra forrige uke. Ofte har familien matvarer nok til én til to middager allerede.

- Vi starter ikke hver uke med tomme matskap, da hadde nok kostnadene blitt mye høyere. Det er heller slik at vi fyller på det vi mangler av mat vi vet vi bruker mye av, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer