Fancy linser kan true synet

Hypnotisk dekorative kontaktlinser eller linser formet som katteøyne kan ha skremmende effekter på øyet.

Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske legemiddelverket FDA advarer folk mot risikoen ved å bruke dekorative- eller andre spesielle linser som ikke er skaffet hos en øyespesialist. De dekorative linsene kan skape permanente øyeskader og kan i verste fall føre til blindhet.

Farlige sårMan har kunnet kjøpe tilsynelatende morsomme kontaktlinser i skjønnhetssalonger, på gatemarkeder og på internett. FDA har mottatt rapporter om sår på hornhinnen hos folk som har brukt linsene utover den anbefalte tiden. Disse sårene kan føre til infeksjoner på øyet hvis det ikke behandles raskt.

Ubehandlet infeksjon kan føre til synssvekkelse og i de verste tilfellene kan det resultere i blindhet.

Spør øyespesialistAndre risikoer som er forbundet med bruk av dekorative kontaktlinser er betennelse i øyets bindehinne, væskeansamling i hornhinnen, allergiske reaksjoner, hornhinneavslipning på grunn av dårlig linsetilpasning og redusert syn.

FDA ber brukere om å unngå å prøve slike dekorative linser dersom de ikke har vært hos en øyespesialist og fått spesielt tilpassede linser og intruksjon for bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer