Fant farlige solarierør

Statens strålevern advarer folk over hele landet.

Fant farlige solarierør
Publisert
Sist oppdatert

Det er avslørt solarierør som er mer enn dobbelt så sterke som hva som er tillatt i Norge. Det melder Statens strålevern i en ny rapport.

Strålevernet foretok i sommer stikkprøvekontroller i solarier i ulike deler av landet, og målinger av UV-stråling avslørte rør som er over det dobbelte av grenseverdien.

Les også: - Dette er ikke holdbart

Stengte umiddelbart

- Dette er observert flere steder i landet, og solariene der vi fant for sterke rør ble stengt umiddelbart, sier Lill Tove Nilsen, forsker ved Statens strålevern, til DinSide Helse.

Stikkprøvene avslørte at solstudioer spredt over hele landet hadde disse sterke rørene i solsengene sine. Den tyske produsenten har vedgått at det har vært en produksjonsfeil. Kravet er at disse rørene erstattes med nye rør uten produksjonsfeil.

Ifølge Nilsen har flere innehavere av solstudioer tatt kontakt med strålevernet for informasjon om hva de kan gjøre dersom rørene deres er for sterke.

- Enkelte er usikre på hvordan de kan løse det praktisk dersom rørene deres må byttes ut, og det er lang leveringstid på nye rør, sier hun, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer