Lang saksbehandlingstid hos Nav:

Får 15 millioner for å kutte i saksbehandlingstida

Regjeringen vil kompensere Nav for økt saksmengde.

LANG SAKSBEHANDLINGSTID: Regjeringen ønsker å innvilge 15 millioner til Nav for å kompensere for økt saksmengde etter endringen av AAP. Foto: NTB Scanpix
LANG SAKSBEHANDLINGSTID: Regjeringen ønsker å innvilge 15 millioner til Nav for å kompensere for økt saksmengde etter endringen av AAP. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Regjeringen kompenserer kommunene for merutgifter til økonomisk sosialhjelp som følge av endringer i AAP-regelverket fra 1.1.2018. Samtidig styrkes saksbehandlingskapasiteten i NAV for å kunne håndtere økt saksmengde som følge av endringene, skriver regjeringen i en pressemelding i forbindelse med at de la frem revidert nasjonalbudsjett for 2019.

Flere på sosialhjelp

Regjeringen skriver at de øker rammetilskuddet til kommunene med 90 millioner kroner for å kompensere kommunene for anslåtte merutgifter til økonomisk sosialhjelp i 2019, som følge av endringer i regelverket for arbeidsavklaringspenger.

Innstrammingen i vilkårene for unntak fra maksimal varighet i programmet skal ha medført at færre får unntak, og at flere mottar økonomisk sosialhjelp etterpå.

Lengre saksbehandlingstid hos Nav

Endringene har også medført at saksmengden i Nav økte. Blant annet er det mange flere som søker om uføretrygd, slik Dinside skrev om nylig. Her kan saksbehandlingstida være på opptil 240 dager.

Regjeringen styrker derfor saksbehandlingskapasiteten i NAV med 15 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer