Nav pensjon

Får 4000 kroner ekstra

Men du må vente noen måneder.

MINSTEPENSJON: Nav utbetaler 4000 kroner ekstra til minstepensjonister. Foto: Terje Pedersen / NTB
MINSTEPENSJON: Nav utbetaler 4000 kroner ekstra til minstepensjonister. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I budsjettenigheten mellom regjeringspartiene og SV at flere Nav-satser øker i 2023, deriblant økt bostøtte og økt barnetrygd for enslige forsørgere, samtidig som at alle som mottar uføretrygd med minstesats, skal få en engangsutbetaling på 3000 kroner.

Utbetalingen vil finne sted mellom 1. februar og 1. mars.

4000 kroner ekstra

Det ble også bestemt at minstepensjonister skal få 4000 kroner ekstra i året. Nå skriver Nav på sine nettsider at økningen utbetales så raskt som mulig, men det vil nok ikke skje før til våren.

«Økningen utbetales så raskt som mulig, trolig i april eller mai, med etterbetaling for tida fra 1. januar 2023», skriver Nav på sine nettsider.

Overfor nettstedet Vi.no sier Lene Lied, seksjonssjef i Nav, at årsaken til at utbetalingen ikke kommer før til våren, er at Nav trenger noe tid for å identifisere de personene dette vil gjelde.

- Endringen ble vedtatt i desember. Nav trenger noe tid for å identifisere de personene dette vil gjelde, og sikre at de riktige personene får denne økningen.

Nye satser

Før jul gikk Nav ut med en rekke endringer i regelverket sitt, som vil gjelde fra 1. januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer