Mer pensjon til enslige minstepensjonister

Får 4.000 kroner mer i pensjon i året

Ikke godt nok, ifølge Pensjonistforbundet, som vil jobbe for at pensjonen for enslige minstepensjonister økes ytterligere.

MER Å RUTTE MED: Også enslige minstepensjonister kan se frem til mer i lønningsposen fremover. Men er det nok? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
MER Å RUTTE MED: Også enslige minstepensjonister kan se frem til mer i lønningsposen fremover. Men er det nok? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i september kunne Dinside melde om at 620.000 gifte nordmenn får mer i pensjon fra 1. september.

Men også enslige minstepensjonister vil få utbetalt mer fra og med samme dato.

Dét er likevel ikke godt nok, mener Pensjonistforbundet.

Gjelder 66.000 enslige minstepensjonister

Da Dinside tidligere i år satte fokus på det å leve på lavbudsjett, fikk vi mange tilbakemeldinger på at dette i stor grad gjelder gruppen med enslige minstepensjonister, som ifølge NAV utgjorde cirka 66.000 personer i mars i år.

Nå skal minstepensjonen økes med 4.000 kroner året etter vedtak i Stortinget. Dette utgjør 333 kroner mer å leve av i måneden.

Før satsendringen utgjorde minstepensjonen for enslige fra 1. mai i år 179.748 kroner, som er 14.979 kroner per måned. Dette beløpet er altså justert opp til 183.748 kroner, eller 15.312 kroner per måned.

Minstepensjonen er ifølge Nav som hovedregel skattefri, og ifølge kontorsjef Liv T. Espedal vil endringen gjennomføres så raskt det teknisk er mulig etter 1. september 2016, med etterbetaling fra denne dato.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer