Rema 1000

Får app-slakt

Endret rabattordning - nå slaktes dagligvarekjeden av brukerne.

MISNØYE: Det er ikke mye positive tilbakemeldinger å lese om Æ-appen til Rema 1000 på App Store. Foto: Kirsti Østvang
MISNØYE: Det er ikke mye positive tilbakemeldinger å lese om Æ-appen til Rema 1000 på App Store. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med økte matvarepriser har dagligvarekjedenes kundeprogrammer blitt enda mer attraktive enn før. Ifølge våre nyeste pristester er det ikke er mange kronene som skiller lavpriskjedene.

Da kan et medlemstilbud på en vare du kjøper ofte, komme godt med.

Droppet 10-på-10

Handler du på Rema 1000, lønner det seg å bruke Æ-appen. Med denne får du blant annet 10 prosent rabatt på frukt og grønt, 50 prosent på alle bleier samt personlige priskutt.

I mai i fjor gjorde imidlertid dagligvarekjeden om på rabattordningen sin. De fjernet det som ble kalt «10-på-10 lista» og erstattet det med personlige priskutt.

- Alle Æ-brukere får personlige priskutt, og aktive Æ-brukere får flest. Antall vil kunne variere fra uke til uke, men mellom 5 og 10 personlige priskutt på mellom 10 og 30 prosent, sa Pia Mellbye, markedsdirektør i Rema 1000 til DinSide i fjor.

Rema 1000 hevdet endringen kom som en følge av kundenes tilbakemeldinger.

- For eksempel fanget ikke de 10 varene man fikk 10 prosent priskutt på raskt nok opp endringer i kundenes handlemønster, sa Pia Mellbye.

Slaktes i App Store

Flere kunder er imidlertid misfornøyde med den nye ordningen.

I vurderingene til Æ-appen på App Store får Rema 1000 regelrett slakt. Det florerer i terningkast én, og det er spesielt mye misnøye over at 10-på-10-tilbudet er borte.

- Elendige tilbud etter 10-på-topp forsvant. Bare noen få ubrukelige tilbud på ubrukelige varer. Denne har ikke lengre noen reell verdi, skriver en bruker på App Store.

- Sånn appen er nå var 10-på-10 bedre. De personlige tilbudene er dårlige og ofte lite relevante, mener en annen.

- De eneste som tjener på den nye utgaven av Æ er Rema selv. De ukentlige priskuttene er sjelden relevante, denne uka fikk jeg 30 prosent på en vare jeg kjøpte for cirka seks måneder siden. Prioriterer ikke akkurat å handle på Rema lenger, synes en tredje.

Det skal riktignok sies at tilbakemeldinger på App Store og liknende steder ikke nødvendigvis er representative. Falske anmeldelser er et gjentakende problem i denne typen fora.

Det er heller ikke uvanlig at folk som regel bare legger igjen negativ feedback, mens dem som er fornøyde, forholder seg tause.

- Vil justere oss over tid

Salgs- og markedsdirektør i Rema 1000, Pia Mellbye, fastholder overfor DinSide at de erstattet 10 på 10 med personlig priskutt fordi de ønsket at aktive Æ-brukere som ofte bruker appen til å sjekke priskuttene sine skulle kunne spare enda mer enn før.

- I tillegg ønsket vi å gi priskutt på sesongvarer når vi var i sesongen og ikke etter. Med 10 på 10 fikk du priskutt på ribbe etter jul og ikke før jul. Vi har også etablert CrÆzy DÆys som gir 50 prosent priskutt på utvalgte produkter med Æ, forteller Pia Mellbye til DinSide.

Salgs- og markedsdirektør i Rema 1000, Pia Mellbye svarer på kritikken fra misfornøyde Æ-brukere. Foto: Rema 1000
Salgs- og markedsdirektør i Rema 1000, Pia Mellbye svarer på kritikken fra misfornøyde Æ-brukere. Foto: Rema 1000 Vis mer

Ifølge Mellbye er målet at priskuttene skal oppleve som relevante. Hun sier dagligvarekjeden ser på tilbakemeldingene og driver kontinuerlig forbedring.

- Vi anbefaler alle våre Æ-brukere å gi tilbakemelding på hvert priskutt, for å hjelpe Æ med å vite hva som oppleves som relevant og ikke. Dette gjøres ved å trykke på produktet og gi mellom 1 til 5 stjerner.

Videre forteller hun at de har i en perode testet å gi priskutt på nyheter som de tror kundene vil like.

- Her ser vi at enkelte treffer godt og enkelt ikke. Her vil vi justere oss inn over tid, og vi jobber hver dag med å generelt gjøre priskuttene mer og mer relevante, svarer direktøren.

- Men det er viktig å påpeke at mange av våre kunder også er fornøyd med Æ og vi har flere og flere aktive brukere, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer