Får bot for svartebørs-handel

Billettkontoret får på pukkelen for å selge billetter til dobbel pris av pålydende.

Publisert
Sist oppdatert

Fra og med første juli i år ble svartebørssalg av billetter forbudt. Midt i heiteste festivalsesongen.

Kan få 250.000 kroner i bot

En av organisasjonene som fortsatt trosser både loven og gjentatte advarsler fra Forbrukerombudet er Billettkontoret. De annonserte blant annet med billetter til årets cupfinale til mer enn dobbelt pris av pålydende.

- Dette er rent svartebørs­salg av billetter og et klart brudd på svartebørs­loven", sier forbruker­ombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

Etter en rekke henvendelser og advarsler har Forbrukerombudet nå fattet et forbudsvedtak mot salg og markedsføring av billetter til høyere pris enn pålydende, og dersom de ikke retter seg etter dette, vil de få et tvangsgebyr på 250.000 kroner.

Fortsatt utbredt

Trass i forbudet, er det likevel mange som gir blaffen i vedtaket, og en rekke privatpersoner bruker finn.no som svartebørs

Forbrukerombudet har fått mange henvendelser fra forbrukere som føler seg lurt.

Unngå å bli lurt

Handler du på svartebørs betaler du for mye, og flere har i tillegg meldt om å ha fått ugyldige billetter. Her er tre tips fra Forbrukerombudet for å avsløre svartebørsselgerne:Undersøk nøye at det faktisk er de offisielle leverandørene du handler hos. Er du i tvil, forsøk å gå veien om arrangørens nettside for å se om det står noe om hvor du kan kjøpe billetter, når billettene legges ut for salg og hvor mye de skal koste.Vær tidlig ute med å kjøpe billetter.Ved kjøp av billetter som en del av et pakketilbud, bør du sette deg nøye inn i tilbudet og vurdere om dette noe du ønsker å benytte deg av. Ønsker du ikke å bruke et slikt tilbud bør du sjekke om de offisielle utsalgsstedene har flere billetter igjen. Ofte annonseres det med billettpakker selv om de offisielle utsalgsstedene fremdeles selger billetter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer