Får du maten du blir lovet?

Vi har sammenlignet take away-mat fra kjedenes markedsføring, med maten du faktisk spiser.

Ville du blitt fristet av denne? Ikke alle hamburgere er fullt så fristende i virkeligheten som i markedsføringen. Foto: Berit B. Njarga
Ville du blitt fristet av denne? Ikke alle hamburgere er fullt så fristende i virkeligheten som i markedsføringen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fort gjort å bli fristet av take away-kjedenes plakater med bilder av saftige og spenstige burgere. Dessverre er det ikke alltid den samme burgeren frister like mye når du får den i hånda.

Vi har tatt runden til fire utvalgte take away-kjeder for å sammenligne utseendet på bildene av maten de lokker kundene med på sine plakater, med maten du faktisk får servert.

I noen tilfeller er det langt mellom det de lover, og det du betaler for.

>> Slik ser ferdigmaten egentlig ut

Ikke like fristende

Vi har vært innom følgende fire take away-kjeder: Max, McDonald´s, Burger King og Subway. I samtlige tilfeller har vi kjøpt samme retter som de vi har funnet på plakatene utenfor spisestedene.

Deretter har vi tatt med maten tilbake til kontoret og knipset bilder av rettene mens de ennå er varme.

Og mens enkelte av rettene var nesten like fristende i virkeligheten som i markedsføringen, gjaldt dette langt fra alle. Om dette derimot bryter med markedsføringsloven, kan ikke Forbrukerombudet avgjøre på stående fot.

- Forbrukerombudet ikke har behandlet noen saker på området, derfor har vi heller ikke etablert noen praksis for hvor vi trekker grensene for hva som anses som villedende markedsføring i saker av denne typen, sier Frode Elton Haug i Forbrukerombudet til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer