Får du restskatt i år?

Sjekk postkassa ekstra nøye fra mandag. Nå kommer selvangivelsen.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag starter Skatteetaten utsendingene av selvangivelsen. I år får alle tilsendt selvangivelsen på papir, men fra neste år kan du reservere deg mot å få papirutgaven i posten.

Når du mottar selvangivelsen, får du en god pekepinn på om du har penger tilgode, eller om du må betale restskatt til staten. Stemmer opplysningene til skatteetaten med dine egne, ser du av bunnlinja om du går en fet eller magrere sommer i møte. Kanskje skal du likevel gjøre noen endringer: Før du leverer - disse punktene bør du sjekke

Den som tier, samtykker

I fjor ble ordningen med stille aksept innført. Den innebærer at du kan droppe levering av selvangivelsen dersom du ikke har endringer i forhold til den forhåndsutfylte du får tilsendt fra skatteetaten.

Du kan ikke lenger levere selvangivelsen på sms, har du endringer, må levere den enten i papirformat, eller på internett.

Kan få svaret elektronisk

Selve skatteoppgjøret kan du få elektronisk i stedet for per post dersom du ønsker det. Fra 24. mars skal det være mulig å reservere seg mot å få skatteoppgjøret i papirform. Dette skal komme frem av selvangivelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer