«Antibac»-salg

Får håndsprit-kritikk

Apotekene får kritikk for prismerking av hånddesinfeksjon.

BRYTER LOVEN: Ingen av apotekene Forbrukertilsynet har sjekket, oppgir enhetspris på håndsprit på nett. De ber nå apotekene rette seg etter reglene. Det har vært store prisforskjeller på «antibac» under coronapandemien, og det er dermed viktig at man kan sammenlikne enhetspris. Foto: Kristin Sørdal
BRYTER LOVEN: Ingen av apotekene Forbrukertilsynet har sjekket, oppgir enhetspris på håndsprit på nett. De ber nå apotekene rette seg etter reglene. Det har vært store prisforskjeller på «antibac» under coronapandemien, og det er dermed viktig at man kan sammenlikne enhetspris. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukertilsynet har sjekket prismerkingen for håndsprit på apotekenes nettsider og avslørt at ingen av dem opplyser om enhetsprisene.

Enhetspriser er pris per volumenhet, for eksempel pris per liter eller per kilo, avhengig av hvilket produkt det er snakk om. Det skal oppgis enhetspris på alle produkter, slik at man skal kunne sammenlikne prisene på ulike produkter.

Enhetsprisen for håndsprit er pris per liter.

Når apotekene ikke opplyser om enhetsprisen, er dette ifølge Forbrukertilsynet i strid med loven.

Nå ber de apotekene om å rette seg etter reglene.

Ingen oppga enhetspris

Forbrukertilsynet har sjekket prismerkingen på håndsprit hos elleve apotek.

Nettbutikkene ga prisen per pakning, men ingen oppga enhetspris, som ifølge Forbrukertilsynet er et krav etter loven.

– Pakninger med håndsprit kommer i mange størrelser. Det er ikke lett for forbrukerne å sammenlikne prisene dersom litersprisen ikke er oppgitt. Det er derfor viktig at apotekene følger regelverket og oppgir enhetsprisen, sier Jo Gjedrem, avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.