Får hasj på Statens regning

Pasienter i det engelske helsesystemet skal få cannabis som en del av en studie finansiert av myndighetene. Forskerne skal prøve å finne ut om stoffet er smertestillende.

Publisert
Sist oppdatert

Får hasj på Statens regningPasienter i det engelske helsesystemet skal få cannabis som en del av en studie finansiert av myndighetene. Forskerne skal prøve å finne ut om stoffet er smertestillende.

Forskerne skal velge ut 400 tilfeldige pasienter fra 36 sykehus over hele England til å delta i studien, skriver BBC.

Halvparten av pasientene vil få fire kapsler etter de har blitt operert, og to av dem vil inneholde cannabis. Kapslene vil enten inneholde standardisert cannabisekstrakt eller tetrahydrocannabinol, som er virkestoffet i cannabis.

Resten av pasientene vil få en standard smertestillende pille eller en jukse-pille. Forskerne skal spørre pasientene om de føler smerte, og hvordan de har det generelt, minst en gang hver time så lenge de er våkne i seks timer. Pasientene skal kunne be om annen smertestillende medisin når som helst.

Forskerne vil da kunne sammenligne erfaringene til pasientene i de fire gruppene, og få vite om den cannabis-baserte behandlingen er effektiv.

Vil ha svarStudien, som skal koste over 5 millioner kroner, er ledet av forskere fra det anerkjente Imperial College i London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer