Får hull i hukommelsen

Gravide opplever ofte sviktende hukommelse, og problemene varer gjerne lenge etter fødselen.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange fleiper med barselmødres ammetåke. Men det er det ingen grunn til. En ny studie viser nemlig at hukommelsestap blant gravide og nybakte mødre er vanlig og kan vare opptil et år etter at barnet er født, ifølge forskere ved to australske universiteter.Les også: Få fart på hukommelsen

Gjennom sammenligninger av 14 internasjonale studier og hukommelsestester av 1.000 kvinner, viser det seg at mange gravide sliter med å huske. Både barnløse kvinner, gravide og nybakte mødre var med i studien.

Søvnmangel og hormoner- Hukommelsestapet er subtilt og gjelder stort sett krevende oppgaver, der man er nødt til å gjøre flere ting samtidig, sier forsker og studieforfatter, Julie Henry ved Sydney's University of New South Wales til CNN.

- En gravid kvinne kan for eksempel ha problemer med å huske et nytt telefonnummer, men ha lettere for å huske et telefonnummer hun har brukt mange ganger, sier Henry.

Les også: Slik blir du gravid

Både hun og medforfatter, Dr. Peter Rendell ved Sydney's University of New South Wales, understreker at det trengs mer forskning for å finne ut hva hukommelsestapet skyldes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer