Får ikke det du betaler for

Noen av omega-3 produktene har dagsdoser som tilsvarer 5,5 prosent av anbefalt dagsdose.

Det finnes omtrent 100 forskjellige ulike omega-3 produkter på det norske markedet. Men sørger alle for at du får i deg det anbefalte dagsbehovet? Foto: colourbox.com
Det finnes omtrent 100 forskjellige ulike omega-3 produkter på det norske markedet. Men sørger alle for at du får i deg det anbefalte dagsbehovet? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en eksplosjon av omega-3 produkter på det norske markedet. Det finnes nå over 100 forskjellige produkter.

De fleste vet at det er livsviktig å få i seg denne essensielle fettsyren, som kroppen ikke klarer å produsere selv. Faktisk så spiser hele 75 prosent av den voksne norske befolkningen omega-3 som tilskudd regelmessig, ifølge Orkla-eide Axellus, selskapet som har kjøpt opp Petter Möller AS.

Men: Er den norske befolkningen klar over hva den anbefalte dagsdosen er?

Les også: Vitaminpiller = stor sett penger i do

Neppe, for hele 67 prosent av de som tar tilskudd vet ikke at nordiske helsemyndigheter anbefaler 1-2 gram om dagen, ifølge Möller's. De tror ikke alle omega-3 produsentene på det norske markedet klar over denne anbefalingen, og er bekymret over den negative utviklingen. Derfor har de nå gått rettens vei.

Tid for tran

Inneholder bare 0,055 gram omega-3

- Det er bekymringsfullt at majoriteten av alle omega-3 produktene IKKE gir den langsiktige helsegevinsten som forbrukerne tror de betaler for, og som de forventer, og ikke minst som produsentene lover. Noen av omega-3 produktene har dagsdoser som tilsvarer 5,5 prosent av anbefalt dagsdose, sier informasjonssjef i Axellus, Kristina Johansen, til DinSide Helse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer