Får ikke lenger selges i Norge

Mattilsynet trekker omsetningstillatelse for morsmelkerstatning med LGG.

MED LGG: Nutramigen 2 er beregnet til sped- og småbarn (fra 6-månedersalderen) med kumelk- og/eller soyaproteinallergi. Foto: Mead Johnson
MED LGG: Nutramigen 2 er beregnet til sped- og småbarn (fra 6-månedersalderen) med kumelk- og/eller soyaproteinallergi. Foto: Mead Johnson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mattilsynet har valgt å trekke tillatelsen for omsetning av morsmelkerstatningen Nutramigen 2 med LGG (probiotika), melder Matportalen.no.

Nutramigen 2 er beregnet til sped- og småbarn (fra 6-månedersalderen) med kumelk- og/eller soyaproteinallergi.

Per i dag finnes det ikke tilstrekkelig med data som støtter sikkerheten ved bruk av LGG-bakterien, er konklusjonen til Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM).

Les også: Bedre helse starter i fordøyelsen

«Føre-var-prinsipp»

Mattilsynet understreker at avgjørelsen er foretatt i tråd med et «føre-var-prinsipp», da spedbarn og småbarn er en sårbar gruppe som trenger et ekstra beskyttelsesnivå.

Ifølge VKM finnes det ikke nok informasjon som viser at daglig bruk av LGG i morsmelkerstatninger/tilskuddsblandinger eller barnemat har en positiv effekt.

VKM påpeker at det ikke er sett noen direkte negative følger ved bruk av LGG hos friske barn. Langtidsvirkninger er imidlertid lite studert.

Les også: De sunne bakteriene

Gjelder kun sped- og småbarnsprodukter

Rådet gjelder kun for produkter beregnet til sped- og småbarn. Eldre barn og voksne regner man med vil ha et modent fordøyelses- og immunsystem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer