Får ikke ny mobil

Hvor lenge må du vente før du kan kjøpe en ny billig-mobil med bindingstid? Svaret er ikke alltid like enkelt.

Publisert
Sist oppdatert

Klarte ikke mobilen din turen i vaskemaskinen, eller er du bare lei av å se på den gamle?

Det kan være flere grunner til at du ønsker å kjøpe en ny mobil - uten å være så veldig lysten på å bruke flere tusenlapper. Så du fortsetter vel bare bindingstiden og kjøper en ny, subsidiert mobil til en krone?

Vel, det er det slett ikke sikkert at du får lov til det.

Ny bindingstid

Av de norske mobilselskapene som opererer med bindingstid på mobilabonnement, er de største Telenor, NetCom, Tele2 og Sense.

Disse selskapene selger da subsidierte "billig-telefoner", slik at de får lojale kunder som binder seg til nettopp deres selskap for en periode. Som oftest er denne perioden 12 måneder, men den kan være helt opp mot 24 måneder.

Spørsmålet som ofte oppstår er: Når kan du få kjøpt en ny mobiltelefon, for eksempel til én krone, forutsatt at du fortsetter bindingstiden hos selskapet?

Offisielt - og uoffisielt

Etter en ringerunde til en rekke av de telebutikkene som jobber på oppdrag for mobilselskapene, viser det seg at de offisielle svarene varierer noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer