Får ikke personlige kontonummer

Finansdepartementet sitter på gjerdet.

Publisert
Sist oppdatert

Finansdepartementet vil foreløpig ikke kreve innføring av personlige bankkontonumre som kan overføres ved bankbytte, men utelukker ikke at et slikt krav kan komme senere.

Finn beste lånerente: 2 millioner

Det kommer fram i et brev fra departementet til Kredittilsynet.

For dyrt

- Med dagens teknologi ser det ut til at kostnadene blir for store i forhold til nytteverdien, sier statssekretær Ole Morten Geving i en pressemelding.

Finansdepartementet prioriterer ikke personlige kontonummer - noe mange mener vil gjøre det enklere å bytte bank. Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com
Finansdepartementet prioriterer ikke personlige kontonummer - noe mange mener vil gjøre det enklere å bytte bank. Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com Vis mer


Han mener likevel bankbytte kan gjøres lettere gjennom at bankene samarbeider om utveksling av informasjon og fordeling av oppgaver.

- Vi ber derfor Kredittilsynet følge opp banknæringens arbeid med dette, sier Geving. Regler for dette skal inn i internbankregelverket som såkalte switching codes.

Samtidig trekker Geving fram Finansportalen.no som nyttig for å gjøre bank og forsikring enklere for kundene. Tjenesten vil være gratis tilgjengelig fra 14. januar og gjør det mulig å sammenligne bank- og finanstjenester.

Regn ut: Hvor mye kan du låne?Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer