Får ikke skatteamnesti

50 nordmenn kan få etterberegnet skatt for ti år bakover, pluss 60 prosent tileggsskatt og renter.

Publisert
Sist oppdatert

- Det er flere enkeltsaker som dreier seg om 40-50 bortgjemte millioner kroner, mens noen av sakene dreier seg om lavere beløp. Noen av pengene stammer fra skatteunndragelse, men en del av disse pengene kan komme fra hvitvasking og annen kriminalitet, sier avdelingsdirektør Tone Kaarbø i Skatteetaten til DinSide.

Norge har avtale med en rekke land om utveksling av skatteinformasjon. Skattemyndighetene har nå mottatt opplysninger om 50 saker som gjelder nordmenn med konto i Liechtenstein. Disse 50 bor over hele Norge.

Kaarbø kan ikke opplyse om noen av nordmennene er kjent fra før, hverken fra finans- eller kriminelle miljøer.

Les også: 150.000 nordmenn kan ha blitt lurt

Etterberegner for ti år

Ifølge Skatteetaten får ikke nordmenn som blir knepet med skjult formue i Liechtenstein, skatteamnesti. De kan få etterberegnet skatt for ti år bakover, inntil 60 prosent tileggsskatt, pluss renter. I noen tilfeller er det også aktuelt med politianmeldelse, ifølge Skatteetaten.

- Det er bare dem som frivillig gir opplysninger til Skatteetaten om uoppgitte formuer som kan få skatteamnesti. De siste årene har vi oppfordret nordmenn til frivillig å opplyse om skjult inntekt og formue i utlandet. I fjor henvendte ca 130 skattytere seg for å få ordnet opp i forholdene sine, sier Kaarbø, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer