Får ikke tak i Facebook

Men de fortsetter å trekke penger fra konto. Vokser nettsamfunnet altfor raskt?

Facebook er ikke din venn, men en kommersiell kanal som tjener masse penger på deg. Foto: Colourbox.com
Facebook er ikke din venn, men en kommersiell kanal som tjener masse penger på deg. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var inne og laget en prøveannonse på Facebook den 21. juli, og for dette skulle jeg betale et engangsbeløp på 180 kroner. Nå trekker de meg kr 180 kroner i uken, men hvor i all verden får jeg tak i disse folka, og hva kan jeg gjøre for å stoppe trekket? skriver Trine Aas til DinSide.

Nettsamfunnet Facebook er raskt voksende, og i løpet av 2009 vil omsetningen nå hele 500 millioner dollar, eller rundt 3 milliarder norske kroner. Facebook retter sin reklame direkte mot deg som forbruker og tilpasser sine annonser etter hva de vet om deg. De jobber også aktivt med å verve annonsører, som Trine Aas, som i ettertid har slitt med å komme i kontakt med Facebook.

- Dette er jo helt vilt! Jeg snakket med Fokus bank, som i går hjelp meg med å få stoppet trekket. Tre timer senere får jeg en mail fra Facebook om at de ønsker mitt nye kortnummer for videre annonsering, forteller Aas.

Se også: Så lett tok de 50 kroner!

Lite hjelp å få

Fordi Facebook som nettsamfunn er en gratis tjeneste for deg som bruker, vil ikke Forbrukerombudet blande seg bort i Facebooks kundeservice. Det vil heller ikke Datatilsynet, med mindre det er snakk om henvendelser vedrørende personvern.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer