Innboforsikring

Får ingenting dekket

Etter boligblokkbrannen i Drammen er flere beboere stresset fordi de ikke har innboforsikring. Da er alt tapt.

BRANN I DRAMMEN: Det har oppsto brann i en boligblokk på Fjell i Drammen. Video: Martin K. Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag, dagen etter brannen på Fjell i Drammen, samlet beboerne i den brannrammede blokka seg til et informasjonsmøtet.

Bayram Dogan (25) kunne fortelle Drammens Tidende at det var høy temperatur og roping inne på møtet, og at mange var stresset fordi de ikke har innboforsikring.

- En må-ha-forsikring

Dersom du ikke har innboforsikring, og det oppstår brann, vannskade eller noe annet som skader eiendelene dine, får du ikke dekket tapet.

- Innbo er alt som ikke er fastmontert i hjemmet, for eksempel møbler, elektronikk, klær, sportsutstyr og pyntegjenstander. Summerer du opp verdien av slike ting, er det snakk om store summer, sier økonom Lene Drange til DinSide.

- Innboforsikring er en av må-ha-forsikringene, og den er relativet billig hos de ulike forsikringsselskapene, sier Drange videre.

Enten du eier hus eller leilighet, bør du ha innboforsikring. Hvis ikke er verdien av alle eiendelene dine tapt ved skade eller tyveri.

Er du leietaker og utleier har tegnet innboforsikring, gjelder denne kun for utleiers eiendeler, ikke leietakerens. Derfor må leietaker ha egen innboforsikring som dekker hennes/hans eiendeler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer