Får innsyn i konti i Liechtenstein

Norge vil få innsyn i nordmenns eventuelle kontoer i Liechtenstein, bekrefter tyske myndigheter.

Publisert
Sist oppdatert

Norge vil få oversendt opplysninger om norske borgeres kontoer som finnes i det materiale som Tyskland har mottatt om en bank i Liechtenstein.

Skatteamnesti til arvinger av skjulte konti

Dette bekreftet Tysklands finansminister Peer Steinbrück da han møtte finansminister Kristin Halvorsen i forbindelse med finansminister-konferansen i Hamburg denne uken, opplyser Finansdepartementet.

- Informasjonen vil bli oversendt Skattedirektoratet for videre vurdering og oppfølging. Denne saken er viktig ikke minst for å motvirke kapitalflukt og skatteunndragelser, men også for å bekjempe andre former for kriminalitet, som for eksempel hvitvasking, korrupsjon og terrorfinansiering, sier finansminister Halvorsen.

Saken startet etter at tyske myndigheter skal ha betalt en tidligere ansatt i Liechtenstein-banken LGT bortimot 40 millioner kroner for stjålne lister med konfidensielle opplysninger om pengeplasseringer i skatteparadiset. Nærmere 1.000 tyske privatpersoner er mistenkt for å ha skjult milliarder av euro på hemmelige kontoer i Liechtenstein. I kjølvannet av de tyske avsløringene har flere land startet etterforskning mot personer som er mistenkt for skattebedrageri i forbindelse med pengeplasseringer i det lille fyrstedømmet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer