Får innsyn i konti i Liechtenstein

Norge vil få innsyn i nordmenns eventuelle kontoer i Liechtenstein, bekrefter tyske myndigheter.

Publisert
Sist oppdatert
- Denne saken er viktig ikke minst for å motvirke kapitalflukt og skatteunndragelser.Norge vil få oversendt opplysninger om norske borgeres kontoer som finnes i det materiale som Tyskland har mottatt om en bank i Liechtenstein.

Skatteamnesti til arvinger av skjulte konti

Dette bekreftet Tysklands finansminister Peer Steinbrück da han møtte finansminister Kristin Halvorsen i forbindelse med finansminister-konferansen i Hamburg denne uken, opplyser Finansdepartementet.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.no
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.no Vis mer


- Informasjonen vil bli oversendt Skattedirektoratet for videre vurdering og oppfølging. Denne saken er viktig ikke minst for å motvirke kapitalflukt og skatteunndragelser, men også for å bekjempe andre former for kriminalitet, som for eksempel hvitvasking, korrupsjon og terrorfinansiering, sier finansminister Halvorsen.

Saken startet etter at tyske myndigheter skal ha betalt en tidligere ansatt i Liechtenstein-banken LGT bortimot 40 millioner kroner for stjålne lister med konfidensielle opplysninger om pengeplasseringer i skatteparadiset. Nærmere 1.000 tyske privatpersoner er mistenkt for å ha skjult milliarder av euro på hemmelige kontoer i Liechtenstein. I kjølvannet av de tyske avsløringene har flere land startet etterforskning mot personer som er mistenkt for skattebedrageri i forbindelse med pengeplasseringer i det lille fyrstedømmet


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer