Får lønn etter antall P-bøter

Et selskap har lønnet sine ansatte etter hvor mange parkeringsbøter de klarte å skrive ut.

Publisert
Sist oppdatert

Selskapet Carpark har lønnet sine parkeringsvakter etter hvor mange bøter de klarte å skrive ut, skriver nrknyheter.no.

Det skal være i strid mot bransjens egne regler, og nå blir saken tatt opp i Stortinget.

Du kan miste lukrativt frynsegode

Har kvalitetslønn

Ifølge NRK mottok parkeringsselskapet Carpark rett før jul et brev fra bransjeforeningen Norpark, der selskapet ble bedt om å avvikle provisjonsordningene snarest mulig.

Foreningen mener å ha dokumentert at slike ordninger eksisterer. I et svarbrev har Carpark innrømmet å ha det de kaller kvalitetslønn. De hevder imidlertid at ordningen nå er avsluttet.

Carpark ble nylig kjøpt opp av Q-Park, og er nå bransjens nest største aktør i Norge, etter EuroPark. Carpark har ikke ønsket å kommentere saken overfor NRK.

Får også P-bot i utlandet

Vil styrke bilistenes rettigheter

Stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (H) vil ta opp saken med samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) i Stortinget. Hun ønsker at bilistenes rettigheter blir styrket.

- Jeg vil foreslå overfor samferdselsministeren at parkeringsvaktene alltid må ta bilde når de gir noen en parkeringsbot, de må ha plikt til å legge fram bildebevis. Parkeringsselskapet må ha bevisbyrden på sin side, sier Helleland til nrknyheter.no.

Også forbrukerombud Bjørn Erik Thon vil be Carpark om å forklare seg.

- Dette ser jeg på som veldig negativt. Det har gått rykter i markedet om at det er provisjonsordninger, men det har alltid blitt avvist av bransjen. Dette er en helt håpløs situasjon, og det er viktig at ordningen avvikles umiddelbart, sier Thon til nrknyheter.no.

Kilder: nrknyheter.no og NTB.

Mer transport:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer