Arbeidsliv

Får oftest «rett» i arbeidstvister

Det er en rekke ting arbeidsgiver ikke kan avtale seg bort fra.

IKKE LOV: Betaling for overtid kan ikke erstattes med, for eksempel, avspasering eller andre goder, ifølge arbeidsmiljøloven. Foto: Shutterstock
IKKE LOV: Betaling for overtid kan ikke erstattes med, for eksempel, avspasering eller andre goder, ifølge arbeidsmiljøloven. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– En rekke ulike tvister kan oppstå i et ansettelsesforhold, alt fra tvister om trakassering til oppsigelse- og avskjedssaker. Det er i sistnevnte saker vi opplever at advokat blir brukt hyppigst, sier advokat Hedda Molteberg Nilsen til DinSide.

I advokatfirmaet hun startet og er daglig leder for, har de bred erfaring med saker innen arbeidsrett, og bistår både arbeidsgivere og -takere.

Ender som regel likt

Molteberg Nilsen forteller at de aller fleste konfliktene løses gjennom forhandlinger mellom arbeidstaker og arbeidsgiver.

– Resultatet er som regel at arbeidsgiver ender opp med å gi en form for kompensasjon til arbeidstakeren – til og med i saker hvor arbeidstakeren ikke nødvendigvis har rett, sier advokaten.

– Det tar mye tid og ressurser å ha konflikt på en arbeidsplass, og mange arbeidsgivere ser det som mer gunstig å betale seg ut av konflikten for å få den løst raskt. Dette innebærer at den ansatte slutter frivillig mot en kompensasjon fra arbeidsgiver ved å inngå en sluttavtale, utdyper hun.

– En rekke fallgruver

Mange tror det eskalerer arbeidskonflikten å bruke advokat, men Advokatfirmaet Molteberg Nilsens erfaring er tvert imot at det blir en mer profesjonell prosess med fokus på løsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer