Får studenter ubegrenset med kreditt?

For å sjekke ba vi studenten Mathilde Njarga (21) om å søke forbrukslån på 350.000 kroner, og hele 11 kredittkort. Her ser du hvordan det gikk.

GJELDSSLAVE? Får unge tatt opp forbrukslån og kredittkort, selv med studentøkonomi? Det har Mathilde Njarga (21) testet for DinSide. Foto: PER ERVLAND
GJELDSSLAVE? Får unge tatt opp forbrukslån og kredittkort, selv med studentøkonomi? Det har Mathilde Njarga (21) testet for DinSide. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«-Ungdom får kastet kredittkort etter seg!», «- Det er å spekulere i de som er økonomisk umodne, mener økonomiekspert» og «- Det er alt for lett for ungdom å få kreditt og dermed bli gjeldsslaver.»

Utsagnene over er alle sakset fra medieoppslag de siste årene, og ja: Du finner sikkert noen av dem også i DinSides arkiver hvis du tar et dypdykk.

Men er det virkelig slik at selv de med lav inntekt får kastet penger etter seg om de søker om forbrukslån eller kredittkort? Eller er det en sannhet med modifikasjoner?

Akkurat det bestemte vi i DinSide oss for å undersøke nærmere.

Vi tok derfor utgangspunkt i en ung students trange økonomi, og ba vår 21-årige testperson, Mathilde Njarga, om å søke etter kredittkort og forbrukslån fra totalt 23 forskjellige aktører.

Her får du første del av resultatene.

Søkte om 350.000 i kreditt

DinSide har tidligere vist til at norsk ungdom hyppigere tar opp forbrukslån enn unge svensker og dansker. Tilgangen på tilbydere av forbrukslån og kredittkort er uten tvil stor, et par kjappe søk på nettet var alt vi trengte for å sitte klar med en lang liste over aktører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer