Kjøpe og selge brukte klær på Finn.no - rettigheter og plikter

Får tilbake tusenlapper for slitte jakker på Finn.no

Skal du selge brukte klær, må du være ærlig i annonsen.

POPULÆRT: Å kjøpe og selge brukte jakker og klær på blant annet Finn.no og Facebook er en fin måte å spare penger på. Dessverre blir ikke alle kjøpere like fornøyd, og da kan de ha krav på pengene tilbake. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
POPULÆRT: Å kjøpe og selge brukte jakker og klær på blant annet Finn.no og Facebook er en fin måte å spare penger på. Dessverre blir ikke alle kjøpere like fornøyd, og da kan de ha krav på pengene tilbake. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Akkurat nå er det 866 annonser på Finn.no for Parajumper-jakker. Praktisk talt alle er brukt, og prisene går fra 10.000 kroner og nedover.

Dette er bare ett av mange merker som er populært å kjøpe og selge på nettet. Men ikke alle kjøpene går som de skal.

I år har Forbrukerklageutvalget behandlet fire saker bare om brukte jakker.

Og i de fleste av dem får kjøperne tilbake pengene, fordi selgerne ikke har vært ærlige nok i annonsene.

Tre av fire får medhold

Her er de fire sakene fra FKU om kjøp av brukte jakker fra det siste året:

  • Kvinne fra Halden kjøpte en brukt Woolrich-jakke for 3.500 kroner. Selgeren fra Melsomvik skrev i annonsen at den var lite brukt, men at den hadde noen flekker som lett skulle kunne vaskes av. Det viste seg å være umulig, også på renseri. FKU gir derfor haldenseren krav på alle pengene tilbake.
  • Kvinne fra Aurskog kjøpte en brukt Parajumper-jakke til 4.000 kroner fra en kvinne fra Våler. Men bildene stemte ikke med virkeligheten; jakka var flekkete, skjoldete og luktet intenst av skyllemiddel. Kjøperen får krav på alle pengene tilbake.
  • Kvinne fra Ås kjøpte en brukt Stand-pelsjakke for 3.000 kroner fra en kvinne i Fusa. Den ene skulderen var veldig trang, og en skredder mente jakka var skadet. Da selgeren ikke opplyste om dette, gir FKU kjøperen rett på pengene tilbake.
  • Kvinne fra Dilling kjøpte en brukt Parajumper-jakke til 4.000 kroner fra et ektepar på Jessheim. Kjøperen prøvde jakka før kjøpet, men senere fikk hun mistanke om at den var falsk og overpriset, og ville ha pengene tilbake. FKU tviler på at jakka er falsk, og frifinner selgeren.

Slik følger du loven

Som for alt annet som selges på Finn.no, Facebook og andre bruktbutikker, er regelen enkel: Det kjøperen forventer seg, blant annet etter å ha lest annonsen, må stemme med det kjøperen mottar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer