Får TV på mobilen

For første gang kan folk flest se TV på mobiltelefonen. Et mobilselskap i USA tilbyr nå dette til kundene. Men funker det?

Publisert
Sist oppdatert


Sprint er selskapet som tar spranget til TV på mobiltelefonen på kommersiell basis, melder Aftenposten.

Dårlig kvalitet

Selskapets 17.8 millioner abonnenter i USA må betale 10 dollar per måned for nyvinningen. Da får de tilgang til TV-sendinger med både lyd og bilde.

Får TV på mobilen


Kvaliteten? Nja. Lyden streames jevnt og skal være av god kvalitet, mens bildene ikke holder vanlig TV-standard.

I følge Aftenposten vil de fleste kundene kun få to til tre bilder per sekund. Til sammenligning gir et vanlig TV-bilde 25 - 30 bilder per sekund, mens HDTV og digital TV gir rundt 50 bilder i sekundet.

Neste år

- Dette er ikke en tjeneste du vil bruke for å se en hel film, men den er fin for å få med seg programmer som for eksempel nyhetssendinger, sier Paul Scanlan i leverandørselskapet Idetic.

Dette er det første skrittet mot TV-sendinger av god kvalitet på mobiltelefon. Bransjen sier at teknologien vil være utviklet i løpet av neste år.

Enkelte selskaper, deriblant Samsung, satser i stedet på å installere vanlige TV-mottakere i mobiltelefonene i stedet for å sende TV-bildene over mobilnettet.

Kilde: Aftenposten.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer