Får vi resesjon?

Hvordan vil norsk økonomi bli påvirket av en langvarig resesjon i USA?

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge professor i finansiell økonomi på BI, Pål Korsvold, er det ikke bare én korrekt definisjon på en resesjon. En slik definisjon vil med andre ord være subjektiv.

Din økonomi i 2008

- Det er øynene som ser, som avgjør hvordan en resesjon defineres. Men en resesjon er i praksis en "nedgang" eller "tilbakegang". Den viktigste faktoren i en resesjon er imidlertid avtagende vekst, eller nedgang i brutto nasjonalrodukt (BNP). Men en resesjon fører også ofte med seg stigende renter, høyere arbeidsledighet og nedgang i kapitalmarkedene. Akkurat nå opplever vi også at eiendomsmarkedet i USA og Europa rammes, sier BI-professor Pål Korsvold.

Ifølge Wikipedia er en resesjon følgende:

En resesjon (eller nedgang, tilbakegang) er i makroøkonomi normalt definert som et fall i et lands bruttonasjonalprodukt i to eller flere påfølgende kvartaler. Resesjoner fører ofte med seg økende arbeidsledighet og enten fallende eller sterkt økende priser (deflasjon eller stagflasjon).

En langvarig eller særlig alvorlig resesjon blir kalt en depresjon. Den mest kjente depresjonen fulgte i kjølvannet av børskrakket på Wall Street i USA i 1929. Denne blir kalt den store depresjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer