Fare for dyr bensin

Ta høyde for bensinprisene hvis du skal ut på veien i sommer.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble bensinprisene merkbart høyere i sommermånedene. Nå går svenske DinaPengar ut og varsler høye sommerpriser også i år. Skal du ut på veien i Europa, bør du ta høyde for dette.

- Det er ingen grunn til å tro at det blir annerledes i år. Vi nærmer oss det som på engelsk kalles "driving season", mellom siste helgen i mai og første i september, og etterspørselen etter bensin stiger, sier Ulf Svahn i Svensk Petroleumsinstitutt.

Han sier videre at frykten for at raffineriene ikke skal klare å levere tilstrekkelig med destillerte produkter, driver prisene opp. Likevel tror ikke Svahn at vi får et like stort prishopp som i fjor.

- Det man kan si om i år, er at etterspørselen er klart lavere, ikke minst fra USA, enn tidligere år.

Ofte dyrere om sommeren

Norsk Petroleumsinstitutt ønsker ikke å spekulere i fremtidige priser, men viser til statistikken fra tidligere år. Vi må tilbake til 2005 for å ikke finne et merkbart prishopp på bensin i sommermånedene, også i Norge.

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets sier til DinSide at om bensinprisene øker i sommermånedene, har det ingen sammenheng med oljeprisene. Det er ingen tendens til at oljeprisen stiger i sommerferien.

I tillegg til prisen på råolje styres drivstoffprisene av etterspørsel og dollarkurs. På toppen kommer selvsagt avgiftene til staten, men disse er konstante.

Sikre deg billig bensin

Prishopp eller ikke - det er ingen grunn til å betale mer enn du må. Ved hjelp av våre bensinagenter kan vi fortelle deg hvor du får billigst bensin akkurat nå:

>>>Her fyller du i helga

Når du har funnet ut hvor bensinen er billigst akkurat nå, lurer du kanskje på om det lønner seg å kjøre dit for å fylle. Vi har laget en morsom kalkulator som beregner dette for deg.

Prøv kalkulatoren: Lønner det seg å kjøre til billigste stasjon?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer