Fare for dyr bensin

Ta høyde for bensinprisene hvis du skal ut på veien i sommer.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble bensinprisene merkbart høyere i sommermånedene. Nå går svenske DinaPengar ut og varsler høye sommerpriser også i år. Skal du ut på veien i Europa, bør du ta høyde for dette.

- Det er ingen grunn til å tro at det blir annerledes i år. Vi nærmer oss det som på engelsk kalles "driving season", mellom siste helgen i mai og første i september, og etterspørselen etter bensin stiger, sier Ulf Svahn i Svensk Petroleumsinstitutt.

Han sier videre at frykten for at raffineriene ikke skal klare å levere tilstrekkelig med destillerte produkter, driver prisene opp. Likevel tror ikke Svahn at vi får et like stort prishopp som i fjor.

- Det man kan si om i år, er at etterspørselen er klart lavere, ikke minst fra USA, enn tidligere år.

Ofte dyrere om sommeren

Norsk Petroleumsinstitutt ønsker ikke å spekulere i fremtidige priser, men viser til statistikken fra tidligere år. Vi må tilbake til 2005 for å ikke finne et merkbart prishopp på bensin i sommermånedene, også i Norge.

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets sier til DinSide at om bensinprisene øker i sommermånedene, har det ingen sammenheng med oljeprisene. Det er ingen tendens til at oljeprisen stiger i sommerferien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer