Fare for storstreik i barnehager, flytoget og Vinmonopolet

2.200 personer kan bli tatt ut i streik fra og med lørdag.

KAN BLI STENGTE BARNEHAGER: Det er overhengende fare for streik fra førstkommende helg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KAN BLI STENGTE BARNEHAGER: Det er overhengende fare for streik fra førstkommende helg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Oslo (NTB): Barnehager, Vinmonopolet, flytoget, studentsamskipnader og andre virksomheter kan havne i streik om ikke Spekter kommer til enighet om pensjoner med LO Stat og Unio innen natt til lørdag.

– Vi skal i mekling på store, vanskelige spørsmål. Streikefaren er derfor overhengende, sier Eivind Gran, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

Blir det ikke enighet mellom partene, kan til sammen i underkant av 2.200 personer bli tatt ut i streik fra og med lørdag 17. september, og store deler av landet vil bli berørt.

– Meklingen handler først og fremst om retten til å forhandle om våre medlemmers fremtidige pensjon. Den retten er helt grunnleggende for oss som fagforbund, og svært viktig for våre 340.000 medlemmer, sier forhandlingsleder i Unio Spekter, Eli Gunhild By.

Ansatte i Vinmonopolet, Ruter, Flytoget, Selskapet for industrivekst (SIVA), Norlandia Barnehagene, AIM Norway og studentsamskipnadene i Bergen, Stavanger og Østfold blir tatt ut om det blir streik.

Det er rett og slett en gigantmekling, forteller LOs forhandlingsleder.

– Hva du skal leve av når du slutter å jobbe, er viktig for folk. Dermed er det viktig for oss å sikre at pensjoner ikke raseres, sier Gran.

Meklingen starter 13. september klokken 9 hos Riksmekleren, og det er satt av fire dager til å prøve å løse floken. (©NTB)

Les også:
Temaside: Streik
Slik kommer du deg billigst til Oslo Lufthavn, Gardermoen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer