Fare for tomme hyller på Vinmonopolet

En eventuell streik kan føre til tomme hyller i Vinmonopolet.

Publisert
Sist oppdatert

I natt går meklingsfristen mellom NHO og LO ut, og hvis partene ikke blir enige, blir det storstreik.

En eventuell streik vil blant annet kunne gå ut over åpningen av Operaen i Bjørvika, leveranser innen bygningsindustrien, og strømnettet enkelte steder i landet.

Mer om streiken

Tar inn ekstra vin

Vinmonopolet kan også bli hardt rammet av en eventuell streik. For dersom streiken blir et faktum i natt, vil de ansatte i Arcus gå ut i streik. Arcus står for 50 prosent av salgsvolumet i Vinmonopolets butikker.

Informasjonssjef Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet sier at de aller fleste butikkene er ser an situasjonen, men andre har begynt å forberede seg til streik.

- Noen butikker har tatt inn ekstra, men vi har ikke plass i butikkene våre til store varelagre, sier Lorentzen til DinSide.

Han sier at om det blir streik, skal Vinmonopolet prøve å fylle opp hyllene med andre varer, slik at butikkene ikke skal gå tomme.

- Hvilke varer som blir borte vil variere fra produkt til produkt. Dyrere brennevin vil holde lenger enn billigere vin. Men vi vil fortsatt ha varer i butikkene våre, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer