Farefull musikkdigging

Eksperter advarer mot headbanging.

Dette kan skade hode og nakke. Foto: Carolien Baudoin
Dette kan skade hode og nakke. Foto: Carolien Baudoin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Unge mennesker på heavy metal-konserter rapporterer ofte at de er svimle og forvirret, som er mulige symptomer på mild, traumatisk hjerneskade, sier forskerne Declan Patton og Andrew McIntosh i en rapport på British Medical Journal.

De har forsket på hvilke skader hodebanging kan ha på nakke og hjerne.

I tillegg til at det å kaste hodet frem og tilbake i takt med musikken kan se noe tåpelig ut for uinnvidde, advarer nå eksperter om at det faktisk også er farlig.

Plugg igjen ørene på konsert

Raskere sang - større risiko

De uopphørlige hode- og nakkebevegelsene kan skape hodepiner og svimmelhet hos rockerne. Jo raskere sang, jo større er sjansene for nakkeskader, ifølge forskere i Australia. De foreslår til og med at støtteutstyr så som nakkekrage burde være det neste, kommende må-ha-accessoiret på konserter. Det skriver den britiske avisen Daily Mail.

Highway to Hell

Hodebanging til sanger som AC/DCs Highway to Hell, setter bangerne i fare for en mild, traumatisk hjerneskade, ifølge professor Andrew McIntosh ved universitetet i New South Wales. Han og hans kolleger har gjort en studie på hvilke skader headbanging kan påføre kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer