Finn stopper salg av OverOslo-billetter

- Faren for bedrageri er stor

Vil ikke formidle billetter til festival.

UTSOLGT: OverOslo avholdes på Grefsenkollen. Billettene ble utsolgt på rekordtid. Her er Morten Abel fra festivalen i 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB
UTSOLGT: OverOslo avholdes på Grefsenkollen. Billettene ble utsolgt på rekordtid. Her er Morten Abel fra festivalen i 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vi har stanset annonsen din 2x OverOslo fredag.

Vi har besluttet at vi ikke formidler disse billettene på Finn, verken for billetter til salgs eller ønskes kjøpt.»

Dette var beskjeden en DinSide-leser fikk i en e-post da han prøvde å selge unna to billetter til OverOslo, som går av stabelen neste helg i hovedstaden.

STOPPET: En DinSide-leser prøvde å legge ut billettene han ikke får brukt på Finn, men fikk denne e-posten i retur. Skjermbilde: Privat
STOPPET: En DinSide-leser prøvde å legge ut billettene han ikke får brukt på Finn, men fikk denne e-posten i retur. Skjermbilde: Privat Vis mer

Utsolgt på sekunder

Festivalen er for lengst utsolgt, med a-ha som headliner to av dagene. Billettene til disse gikk unna på bare få sekunder, noe som gjør det ekstra ettertraktet. Og det er det nok noen som ser sitt snitt til å utnytte.

Med jevne mellomrom må Finn stanse salget av billetter eller andre type varer eller tjenester på grunn av svindelproblematikk.

Finn stoppet salget av billetter til dette arrangementet tidlig.

- Vi har stoppet annonsering av billetter til OverOslo, noe vi gjør ganske ofte ved populære arrangementer som er utsolgt. Vi ser at faren for bedrageri eller salg av billetter til høyere enn prisen billettene ble kjøpt for (svartebørs) er stor, og har valgt å stoppe for annonsering av dette arrangementet, utdyper Geir Petter Gjefsen, leder for forbrukertrygghet i Finn til DinSide.

- Vi har ikke sett noe svindel, men ofte ser man ikke svindel med billetter før arrangementet er, fortsetter han.

Under coronapandemien måtte Finn sette ned foten for produkter som kunne forbindes med coronaviruset, som munnbind og desinfiseringsprodukter. Nylig måtte de også stoppe salget av passtimer.

- Selg her i stedet

Vår leser ble i e-posten fra Finn rådet til å legge ut billettene sine på TicketSwap i stedet.

TicketSwap er en tjeneste som hevder å være den tryggeste måten å selge e-billetter til konserter, festivaler, sportsarrangementer og liknende. Det skal fungere som et trygt mellomledd mellom kjøper og selger, og det er eksempelvis ikke lov å selge en billett til mer enn 20 prosent over pålydende pris.

Advarer mot Facebook

Facebook er også et vanlig sted å både kjøpe og selge billetter, typisk via arrangementssida til en konsert. Da er det vanlig å vippse selgeren penger, og så motta e-billetter på e-post eller liknende. Forbrukertilsynet har tidligere advart mot å bruke dette.

Nettsteder som Viagogo og Stubhub frarådes også.

– Vi advarer mot å kjøpe billetter på svartebørs ettersom faren for å bli lurt er stor. Du har ingen garanti for at du mottar billettene eller at du blir sluppet inn med billetten du har kjøpt, sa Bente Øverli, nestleder i Forbrukertilsynet, i 2019.

– Dessuten er det forbudt å selge billetter til overpris på svartebørs til festivaler og andre arrangementer i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer