Farlig å kjøpe piratkopier

Diger bot i Italia, trøbbel på hjemreisen. Du risikerer stadig mer hvis du kjøper en piratkopi.

Publisert
Sist oppdatert

En av DinSides lesere er bekymret for strafferedaksjoner etter kjøp av klær i utlandet.

- Hei, vet du om det er lagt noen føringer for håndheving av denne loven? Er det først og fremst de store varepartiene de vil til livs, eller hva med sånne som meg selv, som syns det er veldig moro å kjøpe litt klær i ny og ne til eget forbruk.

Jeg har ingen formening om hva som er ekte eller falske produkter, eneste måte måtte være en mistenkelig rimelig pris for et dyrt merkeplagg. Men hva når selger sier Nike skoene til 1.500 kroner i Norge og som selges for 350 kroner på eBay er "genuine and original"? Litt redd for å tråkke i salaten her...hva med straffesanksjoner for meg som kjøper/forbruker. risikerer jeg "hus og bil"? , skriver Hanne i en e-post, etter vår artikkel om at tollvesenet fra nå av kan holde piratkopier tilbake.

Kan varsle Nike

Straffene Hanne måtte risikere, har Tollvesenet liten innflytelse over. De har nemlig kun fått en ny mulighet til å varsle rettighetshavere hvis de får mistanke om at en vare som forsøkes innført er en piratkopi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer