Farlig fin farge

Hele 11 av 13 hårfarger inneholder så mange allergifremkallende stoffer at de får stryk i en ny norsk test på dette punktet.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eksem, rødme, blemmer, hevelser og i verste fall sykehusinnleggelse. Det kan bli resultatet av det som i utgangspunktet skulle friske opp håret ditt i høstmørket.

De fleste permanente hårfarger inneholder nemlig et av de mest allergifremkallende stoffene, ifølge Heidi Søsted, seniorforsker ved det danske Videncenter for Allergi.

- De reaksjonene vi ser fra hårfargen, kan føre til innleggelse på sykehus og intravenøs behandling. Så alvorlige reaksjoner ser vi ikke hos personer som reagerer på andre typer kosmetikk, sier hun på generelt grunnlag til Forbruker-rapporten.

Ubehag etter bruk av kosmetikk og toalettartikler er svært vanlig. Slik unngår du problemer:

Urovekkende resultaterForbruker-rapporten er Forbrukerrådets magasin. Sammen med International Consumer Research & Testing (ICRT) kom de fram til urovekkende resultater i en test av 13 hårfarger på det norske markedet. Testen omfattet permanent farge, tonere og plantefarger, og hele 11 av dem inneholdt så mange allergifremkallende stoffer at de fikk bunnkarakter når det gjaldt ingredienser.

Sjekk testresultatene her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer