Farlig i burgerland

SAMFUNN: Ser vi bort fra de som dør av vanlig alderdom er de tre vanligste dødsårsakene i USA røyking, overvekt, og alkoholforbruk. Og fedmerelaterte dødsfall kan nå tetplassen om få år.

Farlig i burgerland
Publisert
Sist oppdatert

De fleste amerikanere dør av røyking og overvekt. I følge Forskning.no er det konklusjonen i en ny undersøkelse om dødsårsaker i USA.

Undersøkelsen er basert på tallmateriale fra dødsfall på risikofylte aktiviteter i år 2000. Og tallene taler sitt tydelige språk:18 prosent, eller 435.000 amerikanere døde på grunn av tobakksinhalering,16,6 prosent, eller 400.000 døde av kombinasjonen stillesitting og dårlig mat,mens ”kun” 3,5 prosent døde av alkohol, som var den tredje vanligste dødsårsaken.- Det at flere amerikanere i alminnelighet blir overvektige, betyr at andelen som vil dø av overvekt og stillesitting, bare vil øke de neste årene, sier forskerne bak undersøkelsen.

I følge Forskning.no er konklusjonen til de amerikanske forskerne at det offentlige helsesystemet nå må prioritere forebygging av livsstilsrelaterte sykdommer.

Andre dødsårsaker

Influensa og lungebetennelse tok livet av 75.000 amerikanere,giftige forbindelser krevde 55.000 liv,trafikkulykker sto bak 43.000,drap med våpen tok livet av 29.000,seksuell adferd 20.000, og narkotika 17.000.Kilde: Forskning.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer