Farlig jul for dyrene

Hunden din kan bli alkoholforgiftet av julebaksten. Katten kan kveles av innpakningsbånd. Og la for all del ikke esken med Kong Haakon konfekt bli stående åpen.

Publisert
Sist oppdatert

Jule- og nyttårsuka er en tid der mye skjer i huset. Mange kommer på besøk, både unge og eldre, og ikke alle er vant til å omgås hund og katt. For kjæledyrene våre blir det ofte en omstokking av rutiner.

Midt i all selskapelighet kan mye gå galt. Det har veterinæransvarlig i Eukanuba William Bredal mange erfaringer med. Han har forfattet boken Førstehjelp til hund, og arbeidet med akuttvakt for dyr i mange år. Han ber alle som omgås firbente venner de neste dagene å passe ekstra godt på.

- Det er mye farlig for katter og hunder som er lett tilgjengelig under høytiden. Hvis hunden din spiser gjærbakst kan den bli både full og sprengt i magen. Hunden kan få det trangt i magesekken og bli etanolforgiftet hvis gjæringsprosessen fortsetter, forteller Bredal.

Om den kommer over sigaretter, snus eller nikotintyggegummi kan hunden bli forgiftet av nikotin. Gjester i huset som selv ikke har dyr kan også fort være uforsiktige med hvor de legger fra seg medisiner og sigaretter.

Søtt og farligMen noe av det farligste er folk flest ikke klar over, og det er sjokolade.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer