Farlig juleshopping

Øker risikoen for hjertesykdom, slag og nyresvikt.

Julehandlen kan gå på helsa løs, viser ny studie. Foto: colourbox.com
Julehandlen kan gå på helsa løs, viser ny studie. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare lommeboka som får unngjelde når vi shopper julegaver. Helsa kan også få seg en skikkelig knekk. Det viser en ny studie, ifølge avisen Daily Mail.

Les også: Slik stresser du ned før jul

Økt blodtrykk og hjerterytme

Studien, som er et samarbeid mellom University of East London og Moneysupermarket Shopping, avslører at blodtrykket øker til et farlig høyt nivå blant halvparten av oss under julegavehandelen.

For høyt blodtrykk kan igjen gi økt risiko for hjertesykdom, slag og nyresvikt. Faren for migrene og panikkanfall øker dessuten ved høyt blodtrykk.

Les også: Stresser seg til døde

Ifølge studien øker også hjerterytmen i snitt med ti prosent i løpet av julegavehandelen.

15 menn og 15 kvinner fikk i oppgave å handle en oppgitt mengde gaveartikler på 75 minutter. Resultatene viste at mennene var dobbelt så stresset etter endt shoppingrunde, mens kvinnene på sin side var nesten tre ganger så stresset.

Flere sverger til netthandel

- Disse resultatene viser hvorfor stadig flere av oss legger beina på bordet og shopper online, sier talsmann for Moneysupermarket Shopping, Rob Barnes. I en undersøkelse analyseselskapet Opinion utførte i fjor, kom det frem at åtte av ti nordmenn blir stresset av å gå i butikker. Ifølge undersøkelsen opplever vi det rett og slett som kaotisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer