Farlig kokkekunst

Forbrukerne bør være kritiske til kjøkkenredskaper av svart nylon, varsler Fødevarestyrelsen, det danske Mattilsynet.

Pass deg for disse!
Foto: Katrine Hvitved-Jacobsen.
Pass deg for disse!
Foto: Katrine Hvitved-Jacobsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Butikkene er fylt med gryteskjeer og kjøkkenredskaper i svart nylon, som kan avgi giftige stoffer til maten de kommer i kontakt med.

En kontroll av kjøkkenredskaper gjennomført i samarbeid mellom Fødevarestyrelsen i Danmark og Danmarks Fødevareforskning viser at seks ut av ti kjøkkenredskaper av svart nylon avgir for mye av de giftige stoffet PAA.

Bør være kritisk

Danske myndigheter tok ut 19 kjøkkenredskaper som det var spesiell mistanke til.

De undersøkte produktene det var mest galt med er nå fjernet fra markedet. Men Fødevarestyrelsen oppfordrer likevel forbrukerne til å være kritiske når de kjøper svarte nylon-kjøkkenredskaper.

- Vi er bekymret over overskridelsene av grenseverdiene, som vi ser i slike kjøkkenredskaper. Vi er i full gang med en omfattende kontroll, men det kan være andre produkter som ikke lever opp til kravene. Derfor er vårt beste råd, inntil videre, at forbrukerne er kritiske når de kjøper slike produkter. Man kan for eksempel be om garanti for at kjøkkenredskapene er i orden, sier visedirektør i Fødevarestyrelsen, Henrik G. Jensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer