Farlige pauselån

Privatbanken lokker med lekre pauselån. Det kan virke fristende, for du slipper å betale avdrag. Men tenk deg godt om før du hopper på en slik avtale.

Publisert
Sist oppdatert

Inntill 20 års avdragsfrihet kan du få hos oss, sier Privatbanken.

Fristende?

Vel, for noen er det nok det. Er du ung, i etableringsfasen med millionlån og har alle de andre utgiftene som følger, kan det nok være vanskelig å stå mot et slikt tilbud. Du "sparer" flere tusenlapper i måneden, som du ellers kan bruke på ting du synes er morsommere. Problemet er bare at du sitter med akkurat det samme lånet om 20 år. Da er du kanskje blitt 50, og har ennå ikke betalt ned på boliglånet. Kanskje det var da du skulle ha påbegynt en pensjonssparing - som du da ikke har råd til.

Her kan du se hva Forbrukerrådet mener om pauselån.

Kundene liker det

- Dette er et produkt som vi lanserte i januar/februar i år. Vi har ikke noe statistikk på det, men meldingen fra vår kundeavdeling er at det er etterspørsel etter produktet, og at den er økende, sier banksjef i Privatbanken, Tiril Villum.

Ifølge Villum gjøres det en kredittvurdering av hver enkelt, hvilket betyr at det er forskjellig hvor mye hver enkelt kunde får låne.

- Vi er opptatt av å forklare våre kunder hva det innebærer å skyve nedbetalingen. Og ønsker man 20 års avdragsfrihet, får man vanligvis bare ta opp lån innen 50 prosent av boligens kjøpesum, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer