Farligere for feite gravide

En rekke problemer møter overvektige under graviditeten, viser en ny undersøkelse.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overvektige gravide trenger flere undersøkelser, går mer til legen og trenger mer medisin under graviditeten enn normalvektige gravide, viser en ny undersøkelse som er publisert i tidsskriftet New England Journal of Medicine.

Forskerne bak undersøkelsen fulgte om lag 13 000 kvinner over 18 års alderen, som alle ble gravide og fødte i perioden 2000-2004. Kvinnenes BMI ble målt før eller tidlig i svangerskapet mot antall behandlinger og innleggelser.

Les også: Advarer mot fedme hos gravide

Resultatene viste at kvinnene som hadde en BMI på 30-35 i snitt hadde behov for 4,1 dager i forbindelse med fødselen, mens tiden de normalvektige lå inne var 3,6 dager. Ifølge forskerne var den vanligste årsaken til økt behandlingstid at de overvektige fødte ved keisersnitt.

- Flere komplikasjoner

- Statistisk er det flere komplikasjoner for overvektige gravide enn for normalvektige gravide. Det kan blant annet gi seg utslag i for høyt blodtrykk, svangerskapsforgiftning, svangerskapsdiabetes og store barn. Siden overvektige gravide utgjør en spesiell risikogruppe er det naturlig at de følges opp noe tettere, sier Unni Tryti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer