Farvel fastrente

Det er på tide å si farvel til fastrentelån - for denne gang. Etter et historisk lavt nivå har fastrenten beveget seg oppover og er nå høyere enn den flytende renten hos de aller fleste banker.

Fastrentebonanzaen er over for denne gang. Kun Postbanken, Husbanken og Lånekassen kan tilby konkurransedyktig fastrente per i dag.
Fastrentebonanzaen er over for denne gang. Kun Postbanken, Husbanken og Lånekassen kan tilby konkurransedyktig fastrente per i dag. Vis mer
Publisert

Fastrentefesten er slutt for denne gang. Rentesituasjonen fra i vinter er snudd på hodet. Mens du i februar ble tilbudt effektiv fastrente på boliglån til omkring 6,5 prosent (to til tre prosent lavere enn flytende rente på samme tidspunkt), må du i dag betale fra 6,5 opp til 8 prosent for det samme fastrentelånet. Fastrenten er i dag høyere den flytende renten i nesten alle banker med unntak av Postbanken, Husbanken og Lånekassen. Og mens fastrenten viser sikre tegn på fortsatt oppgang er det omtrent like sikkert at rentenedgangen for flytende rente fortsetter.

En illustrasjon på fastrentens utvikling er den effektive renten på norske statsobligasjoner. Denne renten er utslagsgivende for nesten alle norske banker når de skal prise sine fastrentelån til deg og meg.

Ifølge makroanalytiker Kyrre Aamdal i DnB Markets var renten på det tiårige statsobligasjonslånet S468 nede i 4,65 prosent 10. februar. I dag er renten på samme lån 5,77 prosent. Det er en oppgang på 1,12 prosentpoeng, som igjen tilsvarer en oppgang på hele 24 prosent.

Dagens rentebilde i 10 norske banker er som følger:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.