Farvel, selvangivelse

Du kan nå reservere deg mot å få papirutgaven i postkassen.

Nå slipper du å surre med papirer når du skal ordne med selvangivelsen din.  Foto: Per Ervland
Nå slipper du å surre med papirer når du skal ordne med selvangivelsen din. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er en av de utvalgte, slipper du å få selvangivelsen i postkassa. I fjor slapp du å levere selvangivelsen om du ikke skulle endre den, i år slipper du å få den i postkassa.

Fra 24. mars er det mulig å reservere seg mot å få selvangivelse og skatteoppgjør fra skattemyndighetene i papirform, skriver Skatt.no

Slik gjør du det

Du registrerer mobilnummeret ditt og e-postadressen hos skatteetaten, og får et varsel på mobilen eller i innboksen når selvangivelsen er klar.

Du har da sju dager på deg til å få lest dokumentet. Har du ikke gått inn og lest dokumentene, blir papirene likevel sendt til deg, på grunn av forvaltningsreglene.

Les også: Kutter ned på leveringsmuligheter

Ikke for alle

Fra 16. mars begynner utsendelsen av selvangivelsen, mens reservasjonsmuligheten åpnes først 24. mars. Derfor rekker ikke alle å reservere seg for papirutgaven.

- Ifølge Skattedirektoratet er denne tjenesten «meget sikker og er med på å forhindre at uvedkommende får tilgang til dine likningsoppgaver»skriver Skatt.no.

Og hvis du angrer deg og gjerne vil ha selvangivelsen i postkassen utenfor huset, kan du klikke deg inn på skatteetatens nettside og endre valget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer