Farvel til sertifikatet

Skandiabanken forenkler prosessen i nettbanken.

Skandiabankens sikkerhetssertifikat er snart en saga blott. Nettbankpassord vil erstatte ordningen.
Skandiabankens sikkerhetssertifikat er snart en saga blott. Nettbankpassord vil erstatte ordningen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden Skandiabankens spede begynnelse har et av deres sikre kjennetegn vært sikkerhetssertifikatet som du måtte laste før du fikk logge deg inn i nettbanken.

Hver enkelt bruker måtte laste ned sitt eget sertifikat, selv om familien benyttet samme PC, og skulle du logge deg inn på en annen maskin, måtte du laste ned et sertifikat der også. Mange opplevde også at sertifikatet ikke virket, og da hadde du enten valgt feil, eller så hadde det sannsynligvis gått ut på dato.

Hatet eller elsket - nå sier Skandiabanken farvel til sertifikatordningen.

I midten av februar vil bruk av sertifikat ved innlogging i nettbanken og aksjetraderen være historie. Dette har vært et stort ønske fra våre kunder, skriver Skandiabanken i en e-post til sine kunder.

Problemer med nye nettlesere

- Litt av bakgrunnen for at vi gjør dette, er utviklingen på Internett, mengden av nettlesere og de stadige oppdateringene. Det er ikke alle nettlesere som støtter de samme standardene, og vi fikk for eksempel problemer med Google Chrome. Vi har derfor valgt å avvikle sertifikatordningen, sier Johnny Anderson, informasjonssjef i Skandiabanken til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.