Fast julepresang kan hentes nå!

Rekordmange nordmenn tegnet fastrentelån i vinter da renten var på et historisk lavt nivå. For mange vil det være særdeles smart å innfri lånet nå.

Tok du opp et langsiktig fastrentelån i vinter kan du allerede nå sikre tusenårsfesten: Være din egen julenisse og gå i banken og hent mange tusenlapper!
Tok du opp et langsiktig fastrentelån i vinter kan du allerede nå sikre tusenårsfesten: Være din egen julenisse og gå i banken og hent mange tusenlapper! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For de mange titusener som tok opp billig fastrentelån i vinter er situasjonen i dag akkurat slik de håpet - fastrenten har steget og vi har en underkurssituasjon.

I februar i år hadde flere banker et fastrentetilbud over 10 år på rundt 6,5 prosent effektiv rente. I dag ligger samme rente på mellom 7,5 og åtte prosent.

Tok du fastrentelån i februar over 10 år, på én million kroner til 6,5 prosents effektiv rente, kan du gå i banken i morgen med tomme lommer, og komme ut med 47.000 kroner, dersom banken i dag krever 7,6 prosents fastrente over 10 år. Var lånet 500.000, er gevinsten omlag 24.000 kroner (lurer du på hva dagens fastrente er i din bank i dag, kan du gå til Norsk Familieøkonomis rentebarometer).

Har du tegnet fastrenteavtaler for kortere tidsrom, for eksempel ett, tre eller fem år, blir gevinsten mindre. Underkursgevinsten beregnes bare av avtaleperiodens lengde. Mange har for eksempel boliglån over 20 år, men en fastrenteavtale på bare tre eller fem år.

Hvem bør gjøre det?

Dette spørsmålet må du avgjøre selv. Svaret på hva som er best vet ingen. Dersom flytende rente i årene fremover i snitt holder seg lavere enn fastrente, og den faste renten ikke synker for mye i samme tidsrom, er det kjempelurt å innfri nå. Men dette er det ingen som vet - det blir din egen vurdering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer