Prissjekk på fastpris-strøm

- Fastpris er ingen stor risiko nå

Skyhøye strømpriser gjør nok at flere vurderer fastprisavtale på strøm. Ifølge kraftanalytiker er det begrenset hvor galt det kan gå om du binder strømprisen for de neste månedene.

STRØMSJOKK: Frykter du sjokkregning grunnet dyr strøm, kan du med enkle grep senke utgiftene, iallfall noe. I saken under får du noen råd hvis du vurderer å inngå fastprisavtale på strøm. Video: Berit B. Njarga. Voice: Embla Hjort-Larsen. Klipp Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisene ligger godt over én krone per kilowattime nå om dagen, og det har de gjort ei stund.

- Prisnivået andre uka i september, da det var sommertemperaturer i Sør-Norge, tilsvarer nesten 1,35 kroner kilowattimen, så en fastprisavtale på under 80 øre kan således virke som en grei deal, selv om også det er smertefullt høyt, sier kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight til Dinside.

Det er riktignok litt for seint å binde strømprisen når markedsprisene allerede har steget så kraftig, men det er fortsatt flere fastprisavtaler på strøm under 70 øre per kilowattime.

Lenger ned i saken lister vi opp de billigste fastprisavtalene akkurat nå.

Mener fastpris kan lønne seg

Snur været og vi får en våtere høst som fyller opp vannmagasinene våre igjen, kan strømprisen kanskje bli 10 til 15 øre lavere enn markedet forventer fram mot nyttår, ifølge Lilleholt.

- Så, du løper nok ingen stor risiko med fastpris på dette nivået, sier han, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer