Fastrenta stiger i Lånekassen

Satsene øker for fastrente i Lånekassen fra 1. mars. Færre og færre velger å binde renta.

LÅNEKASSEN ØKER FASTRENTA: Lånekassen øker fastrenta enda en gang, og nå er den høyere enn flytende rente. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
LÅNEKASSEN ØKER FASTRENTA: Lånekassen øker fastrenta enda en gang, og nå er den høyere enn flytende rente. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lånekassen økte fastrentene 1. januar. Nå melder de at de også øker fastrenta fra 1. mars.

Ifølge en pressemelding fra Lånekassen, går tre og ti års fastrente opp med 0,058 prosentpoeng, mens fem års fastrente går opp med 0,069 prosentpoeng.

De nye fastrentene blir:

  • 3 års fastrente: 2,696 prosent
  • 5 års fastrente: 2,804 prosent
  • 10 års fastrente: 2,852 prosent

Fastrenten er dermed høyere enn den flytende renten, som ligger på 2,628 prosent.

Du kan binde renta fra 10. til 17. februar.

- Færre og færre velger fastrente

Mer enn ni av ti velger flytende rente. I fjor valgte bare 1.500 Lånekasse-kunder fastrente, mens tallet var 23.000 så seint som i 2015.

– Vi ser av statistikken for de siste åra at færre og færre binder renten. I 2015 valgte 23 000 å binde renten, to år etter valgte litt over 3 000 å gjøre det, og i fjor var altså tallet nede på 1 500, sier Nina Schanke Funnemark, administrerende direktør i Lånekassen, i en pressemelding.

Ifølge Lånekassen, er det 715.000 som i dag betaler ned på studielånet sitt, av disse har 93 prosent flytende rente.

– Lånekassen anbefaler ikke den ene eller andre varianten, å ha flytende rente eller å binde renten er et valg den enkelte må ta. Noen ønsker forutsigbarhet rundt sin økonomi og velger fastrente, andre beholder flytende rente, sier Funnemark.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer