Fastrente fiks-fakseri i Lånekassen

Tidspress i Lånekassen har gitt et fastrentetilbud som ikke er helt A4. De omlag 250.000 som velger Lånekassens fastrentetilbud får høyere terminbeløp enn det de skulle ha hatt.

Publisert

Tidspress i Lånekassen har gitt et fastrentetilbud som gir kunder høyere terminbeløp enn det de skulle hatt med "normal" beregningsmetode for fastrentelån.

Lånekassen forsvarer seg med at kunder som velger fastrente ikke taper en krone. Dette fordi nedbetalingen av lånet skjer litt hurtigere, slik at ved enden av fastrenteperioden er restgjelden mindre enn den ville ha vært dersom kundene hadde fortsatt innbetalingene etter dagens betingelser på flytende rente.

Aberet er at Lånekassen ikke har informert om dette overfor sine kunder. Til skuffelse for dem som har valgt fastrente på grunn av stram økonomi, og som derfor vil ha terminbeløpet så lavt som mulig.

Da DinSide kontaktet Wenche Merli, informasjonsansvarlig i Lånekassen, ble hun svar skyldig. Hun visste ingenting om at Lånekassen har brukt en "uvanlig" utregningsmetode som bakgrunn for fastrentetilbudet.

Rune Johnsen i Lånekassens fastrentegruppe kunne imidlertid opplyse om årsaken.

- Tidspress med å få ut et fastrentetilbudet ga oss ikke mulighet til annet enn å foreta en annuitetsberegning med fastrente på 5,6 prosent for HELE lånets nedbetalingstid, og ikke bare for de tre årene som fastrentavtalen gjelder for, sier Johnsen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.