Fastrente? Vær rask!

Det er fortsatt gunstig å binde renten. Flytende rente har steget og kan fortsette å stige i tiden fremover. Velger du fast rente raskt forsikrer du deg mot uventede renteøkninger i inntil 10 år fremover.

Publisert

Norges Banks siste renteheving har allerede ført til varsel om ytterligere renteøkninger fra bankene overfor boliglånskunder. Lesere av DinSide husker kanskje at vi tidligere i vår anbefalte personer med stor lånebyrde å binde renten. Det vil vi fortsatt anbefale deg.

Liten avstand

Avstanden mellom fast og flytende rente er nå svært liten. Per i dag er billigste bank BNbank når det gjelder flytende rente på lån innenfor 60 prosent av lånetakst - dette i følge tall fra Norsk Familieøkonomi. Tilbudet er nå på 5,60 prosent. I den samme tabellen kan vi lese at Storebrand Bank tilbyr fastrentelån med 10 års binding til 6,96 prosent rente. Det vil si kun 1,36 prosents forskjell. Det er ikke mye dersom du er enig med oss i at renten kommer til å stige med to til tre prosent de nærmeste årene. Hva renteøkningene betyr for deg kan du finne ut med vår boliglånskalkulator. Du finner også oppdaterte prislister for flytende rente på våre sider.

Pass på!

Når du skal skifte til fastrentelån er det et par ting du bør passe på:

Som for alle andre lån må du forhøre deg med forskjellige banker for å sikre at du oppnår best mulig betingelser. De siste oversiktene fra Norsk Familieøkonomi viser at bankenes tilbud om faste renter nå varierer sterkt. På lån innenfor 60 prosent, og med ti års binding, er Storebrand Bank billigst med en rente på 6,92, tett fulgt av NOR 24 med 6,93 prosent. Hele 0,62 prosentpoeng dårligere er SpareBank 1 Vestfold med et tilbud på 7,55 prosent. For lån finansiert inntil 80 prosent med ti års binding får du best rentetilbud hos NOR 24 med 7,35 prosent. Her er ikke avstanden like stor til de dårligste, K-Bank og Kredittkassen med 7,72 prosent rente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer