Fastrentefange på overtid

Han trodde han hadde forstått, men hadde ikke det. Les og lær av historien om Fredriks fastrentelån.

Publisert
Sist oppdatert

Holder du deg mest innendørs for tiden, gråtende over sjansene som glapp, eller skuffelsen over julegaven du ikke fikk, kan du kanskje trøste deg med denne historien om vår mann: Fredrik.

Fredrik er en oppvakt kar med høyere akademisk utdannelse, men han har verken sterk interesse for, eller over gjennomsnittlig kompetanse innen, personlig økonomi.

Fulgte råd

Relativt ung og dypt nedsunket i gjeld, signerte han en fastrenteavtale med Postbanken den 2. april 2003, hvor han bandt renten for hele sitt boliglån - over 2 millioner kroner. Rentebindingstiden var på tre år, og han pustet ut etter å ha signert, lettet over å ha sikret seg en nominell rente på 5,95 prosent per år i overskuelig fremtid.

Etter hvert som tiden gikk, var han ikke lenger overbevist om at han hadde gjort et kupp den dagen i april 2003. Men i stedet for å grunne over gullet som glapp, valgte han å se fremover - til den 2. april 2006 - da han kunne gjenforenes med den delen av befolkningen som ikke hadde latt seg lokke den våren "alle" anbefalte å binde renta.

Betaler, betaler

Utsiktene til halverte renteutgifter ved avtalens utløp fylte ham med godt humør - i alle fall til tider. Han skottet på datoen avtalen ble inngått, og telte måneder, uker og dager. 2. april 2006 ble etterhvert en slags magisk dato for Fredrik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer